fbpx

Klara Vandenbosch

Haal het beste uit jezelf als leidinggevende en ondernemer

leidinggevende en ondernemer

De kracht van beweging op jouw levensstijl

Lopen betekent voor mij me-time. Even ontsnappen aan de dagelijkse drukte zodat ik mij kan richten op mijn eigen welzijn. Ik wissel mijn loopsessies af met yoga, een wandeling met Yoshi en sinds kort heb ik samen met mijn dochter het zwemmen ontdekt. Oh wat voel ik mij super licht en jong in het water. Flashback naar mijn jeugd, héérlijk!

Wist jij dat mijn meest inspirerende momenten komen tijdens een looprondje of een wandeling in de natuur?

Door tijd voor mezelf te creëren en mijn aandacht te richten op mijn lichaam en geest ontspan ik beter, laat ik stress los en kan ik mijn gedachten beter ordenen. Zo kan ik beter omgaan met de uitdagingen van het dagelijks leven en houd ik al die ballen zo goed mogelijk in de lucht.

Soms zien we dit iets te vaak over het hoofd in ons drukke leven als ondernemer of leidinggevende. Nochtans is het essentieel om jezelf weer op te laden zodat jouw energieniveau herstelt en je jezelf weer in balans brengt.

Maar Klara is me-time dan niet egoïstisch? Wat brengt het op? Absoluut niet, het is een essentieel onderdeel van self-care en persoonlijke groei. Door regelmatig tijd voor jezelf te nemen, kan jij beter voor anderen zorgen en jouw volledige potentieel als leider benutten. Want met een frisse geest en vernieuwde energie ben jij juist effectiever in jouw leiderschap en communicatie.

Wist jij dat sportieve vibes naast invloed op onze fysieke gezondheid ook een impact hebben op onze mindset, sociale interacties, werk & relaties en ons materiële leven? 

1. De positieve impact van beweging op onze gezondheid als leidinggevende en ondernemer

Als ondernemer of leidinggevende is het super belangrijk om fit te zijn zodat jij de dagelijkse uitdagingen aan kunt. Regelmatig bewegen heeft een positieve impact op onze gezondheid. Het versterkt ons immuunsysteem, geeft ons meer energie en vermindert het risico op allerlei gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten en obesitas.

Als je tijd investeert in fysiek welzijn kan jij het ziekteverzuim in jouw team verminderen, een gezonde levensstijl promoten en zo de productiviteit verhogen.

leidinggevende en ondernemer

2. Beweging creëert een positief effect op onze mindset

Regelmatig bewegen vermindert stress, bevordert onze mentale veerkracht en verbetert onze cognitieve vaardigheden. Door jezelf uit te dagen en doelen te stellen in sportieve activiteiten ontwikkel je doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en de vaardigheid om beter om te gaan met tegenslag.
 
Deze positieve mindset kan je gewoon meenemen naar je werk. Zo ga jij uitdagingen aan met meer vertrouwen en een positieve houding. Zo draagt beweging ook bij aan meer werkplezier.

leidinggevende en ondernemer

3. Samen bewegen zorgt voor meer verbinding

Sportieve activiteiten geven ons de kans om sociale interacties aan te gaan. Of je nu deelneemt aan een teamsport of samen met je collega’s beweegt, sport versterkt de band tussen mensen en creëert een gevoel van samenhorigheid.

Als ondernemer of leidinggevende kun je dit sociale aspect van sport in jouw voordeel gebruiken. Denk aan het organiseren van teambuilding activiteiten die de vibes versterken. Door een positieve sfeer binnen het team te bevorderen, merk je dat de betrokkenheid van je teamleden stijgt en de samenwerking verbetert.

leidinggevende en ondernemer

4. Beweging heeft een positieve impact op ons werk als ondernemer of leidinggevende en op onze relaties

Als je regelmatig sport, boost je je werkprestaties. Beweging zorgt er namelijk voor dat jij jouw energieniveau verhoogt, jouw concentratie verbetert en maakt jou als mens productiever. Door te bewegen stroomt er meer bloed naar je brein waardoor je alerter, scherper en creatiever wordt. En last but not least helpt sporten om stress te verminderen en je slaapkwaliteit te verbeteren. Hierdoor ben jij beter uitgerust en meer gefocust tijdens jouw werkdag.
 
Een sportieve levensstijl kan ook een positieve invloed hebben op je relaties binnen jouw team of met jouw werknemers. Door samen te bewegen of deel te nemen aan een sportieve teambuilding creëer je een informele en ontspannen sfeer waarin teamleden elkaar beter kunnen leren kennen.
 
Dit versterkt de onderlinge band, bevordert een gevoel van vertrouwen en samenwerking, en verbetert de communicatie binnen je team. Zo toon je als leider jouw betrokkenheid bij het welzijn van jouw teamleden waardoor hun loyaliteit en motivatie vergroot.

leidinggevende en ondernemer

5. Wist jij dat beweging een impact heeft op jouw materieel leven?

Een gezonde levensstijl brengt niet alleen een lager risico op gezondheidsproblemen met zich mee, maar kan ook leiden tot een betere levenskwaliteit op de lange termijn. Door te investeren in welzijn op de werkvloer kan je ziekteverzuim verminderen waardoor er een hogere productiviteit ontstaat en minder kosten voor jou als ondernemer.

Bovendien kan een sportieve levensstijl je helpen om beter om te gaan met stress en je veerkrachtiger maken. Hierdoor vergroot je je vermogen om beslissingen te nemen en problemen op te lossen, wat een positieve impact heeft op jouw zakelijk succes.

Door sportieve doelen te stellen en ze te behalen, krijg je bovendien een gevoel van voldoening en zelfvertrouwen. En dat kan je stimuleren om ook op andere gebieden van je leven succesvol te zijn, inclusief je materiële doelen. Wie zegt daar neen tegen?

leidinggevende en ondernemer

Ervaar de kracht van sportieve vibes als leidinggevende en ondernemer

Als ondernemer met werknemers in dienst of als leidinggevende is het belangrijk om de voordelen van een sportieve levensstijl te erkennen. Beweging heeft een positief effect op je fysieke gezondheid, mindset, sociale interacties, werk & relaties en zelfs je materiële leven.

Door regelmatig te bewegen en actief te blijven, kun je jezelf en je teamleden inspireren om het beste uit zichzelf te halen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Dus, trek je sportschoenen aan, neem deel aan sportieve activiteiten en ontdek de kracht van beweging in alle aspecten van jouw leven!

Wens jij graag begeleiding om het beste uit jezelf te halen als leidinggevende of ondernemer? Reserveer een gratis inspiratiesessie met mij en we bespreken jouw oplossingen.

Goesting in inspiratie?

iedere eerste zondag van de maand een inspiratiebrief

met frisse tips en inzichten

 zorgvuldig door Klara samengesteld

 voor een boost van je mindset!

You have Successfully Subscribed!

Scroll naar boven