fbpx

Klara Vandenbosch

Antwoorden op al jouw vragen

Antwoorden op al jouw vragen

Vraag en antwoord

Lees hier de antwoorden op alle vragen die jullie stelden tijdens de wekelijkse webinar op donderdag met Klara:

Klara’s antwoord:
Je onderbewuste wordt gevormd tussen je 0 en 7e levensjaar door je omgeving, de invloed gaat 4 generaties terug en wat ik als ouder of grootouder niet heb opgelost geef ik ook door aan mijn kinderen en/of kleinkinderen. Geef, toon en leef je kind/kleinkind dus vertrouwen voor. Zo geej je jouw invloed op een positieve manier door! Vanuit positieve psychologie benadering: geef het kind vertrouwen dat het goed is zoals het is, geef het positieve bevestigingen én vooral leer zelf ook een stukje loslaten als  niet lukt, blijf focus op een positief beeld hoe je het kind ziet vanuit vertrouwen.

Klara’s antwoord: 
Vervelende gedachten geeft een vervelend gevoel en maakt dat je op lichamelijk vlak blokkeert of je “kleiner” voordoet dan nodig. Dus de oplossing begint bij het herkennen van gedachten door je emotie te voelen, door lijfelijk te ervaren, zintuiglijk te ervaren en door te luisteren naar je eigen emoties wordt je teruggebracht naar je gedachten: “wat dacht ik nu eigenlijk?”. Als die gedachte negatief is, kun je die dan actief gaan omvormen in een krachtige, constructieve, positieve gedachte: in lijn met jouw doelen, wat wil ik wél!!

Klara’s antwoord: 
Ja en nee. Er zullen altijd egostemmen zijn. Maar je kunt er leren op reageren en mee omgaan. Ze blijven doorgaan zolang je er niet van bewust bent want ze draaien op automatische piloot. Zodra ik me er van bewust ben en ik ze wil veranderen omdat ze me niet meer dienen, kan ik ze gaan veranderen! Dat is mindtraining

Klara’s antwoord: 
Het zijn zeker geen bewuste fouten van onze ouders. Het is ook geen schuld vraag. Iedere mens gaat uit van zijn/haar beste intentie, en vertrekt vanuit kennis en vertrouwen die hij/zij op dat moment heeft. Je kunt het onderbewuste terug oproepen en zo oude beelden opruimen door bvb vergeving loslaten en nieuwe beelden in plaats zetten.

Klara’s antwoord: 
Jij bent zelf 100% verantwoordelijk voor je resultaten, dus ook voor je relaties! Het begint bij jezelf- daarom sta jij in het centrum van de 5 levensgebieden. Het begint bij het vertrouwen dat jij in jezelf hebt en de liefde die jij jezelf geeft (=zelfwaarde). Wet van aantrekking: vertrouwen en liefde die ik geef aan me zelf, staat in relatie tot de liefde die ik ontvang. Je trekt aan wat je uitstraalt: de liefde die je voor jezelf voelt, daar trek je op aan!

Klara’s antwoord: 
In mijn mindset programma’s en coaching trajecten, vertrek ik altijd vanuit “waar sta ik vandaag”, dan bepalen we “waar wil ik naar toe” (je visie, je doelen) en dan gaan we “opruimen wat je niet meer wilt”, wat je in de weg staat. Ervaringen, oude beelden in het onderbewuste gaan we opsporen (knelpunten en beperkende overtuigingen) zodat we begrijpen waar ze vandaan komen om ze dan te kunnen “ontslaan” (wortel van het onkruid uittrekken) om vervolgens de nieuwe zaadjes te kunnen installeren om je nieuwe dromenen te realiseren. Oude beeld vervangen door een nieuw beeld! Begrijpen wat er in het verleden gebeurd is, is de start van een groeitraject.

Klara’s antwoord: 
Focus vooral waar je zelf controle op hebt! Focus op jouw verantwoordelijkheid, op de stukken waar je zelf invloed op hebt! Door te focussen op stukken waar je geen controle en invloed hebt, zul je eerdere negatieve gedachten en gevoelens creeeren en daardoor lage energie bij jezelf veroorzaken.

Klara’s antwoord: 
Het My Feel Good Year is een jaar-abonnement, dus 12 maanden lang waardevolle content én begeleiding van Klara om je mindset krachtig te maken.

Klara’s antwoord: 
Beeld vormen met creatieve geest: “hoe zie je jezelf als je krachtig uitspreekt?” Wie ben je? Hoe voel je je? Waar ben je? Enzovoort…Voeg details toe aan dat beeld wat jij wilt bereiken en dan kun je je daarop focussen, kun je dat visualiseren, je mentaal voorbereiden om dat beeld te bereiken!

Klara’s antwoord: 
Bewuste= denkende geest, zijn je gedachten en Onderbewuste zijn je emoties, gevoelens. Je emoties zijn stemmen uit het verleden. Luisteren naar je emoties geeft je uitleg en inzichten over je eigen gedachten die achter je emoties zitten.

Klara’s antwoord: 
Zeker! Focus op conflict/probleem/Wat loopt niet goed brengt niet de oplossing. Focus op het beeld hoe jij wilt dat samenwerking wél loopt. Door daar op te focussen en dat te visualiseren kun je stappen zetten naar oplossingen toe. Ook hier perceptieshift van probleem naar oplossing.

Klara’s antwoord: 
Ja! Communicatie is een belangrijke onderdeel van Myfeelgoodyear programma: je krijgt een duidelijker beeld van jezelf én anderen en je leert op een assertieve, verbindende manier communiceren.

Klara’s antwoord: 
Een set van tools om rond 4 grote thema’s, die nodig zijn om je mindset te transformeren:

1/ Verhoog je zelfbewustzijn en zelfliefde

 • Je krijgt inzicht in de werking van je denken en voelen.
 • Je leert hoe je een persoonlijke mindsetshift maakt: hoe je belemmerende overtuigingen omzet naar krachten.
 • Je overwint angsten en staat sterker in het leven. Zowel privé als professioneel.

2/ Bepaal je koers

 • Je leert hoe je doelen bepaalt op verschillende levensgebieden. Recht vanuit je hart.
 • Je krijgt tools aangereikt om die doelen te bereiken.
 • Je krijgt inzicht hoe je gemakkelijk je energie managet.
 • Je leert negativiteit loslaten.

3/ Kom in actie

 • Je leert je eigen keuzes maken.
 • Je creëert een geïntegreerd levensplan op basis van je persoonlijke doelen.
 • Je wint aan zelfvertrouwen en vitaliteit.
 • Je neemt de leiding over jezelf en je leven.

4/ Communiceer verbindend

 • Je krijgt een duidelijker beeld van jezelf én anderen.
 • Je leert je talenten en sterktes kennen.
 • Je ziet je eigen valkuilen, en weet hoe je ze kunt omzeilen.
 • Je leert op een assertieve, verbindende manier communiceren

Klara’s antwoord: 
Via mindset/je gedachten kun je je slaap beinvloeden: Een gerichte oefening die je ’s avonds kunt doen, is een dankbaarheidsoefening. In je slaap worden je laatste gedachten geprocest en beinvloeden dus ook de kwaliteit van je slaap.Schrijf 1 of 2 dingen op waar je dankbaar voor bent, die positieve gedachten en gevoelens zullen je slaap positef bevorderen én maken dat je met een lichter, content gevoel wakker wordt.

Referentie slaapexpert via Better Minds: Erik Franck

Klara’s antwoord: 
Tuurlijk wel, je eigen waardevolle doelen helpen je jouw eigen keuzes te maken en ook stappen te zetten in die richting. Waarom ben je teleurgesteld? Wie of wat maakt dat je je teleurgesteld voelt?

 Franck

Klara’s antwoord: 
Oefening “ naar je emoties luisteren” en observeren om je emoties terug te herleiden naar je gedachten. Zodat je oude beeld (onkruid) kun ontwortelen en nieuw zaadje met nieuw beeld kunt planten “ wie wil je wél zijn”!

In een coaching traject kunnen we hier verder aan werken!

 

Gebruik je verleden als springplank, niet als hangmat! Kijk terug naar het verleden en zoek de positieve betekenis erin: Wat leer ik eruit?

Klara’s antwoord: 
Ja! De support call is via zoom en we babbelen met elkaar. 

Boekentip: Je bent niet jouw gedachten van Leen Ryckaert

Klara’s antwoord: 

Je kunt aandacht geven aan zaken zoals het weer waar je geen controle op hebt en dat zal je energie mogelijk doen zakken, je slecht doen voelen. Kijk en geef aandacht aan wat je wel kunt beinvloeden! Wat kan ik anders denken en doen om me wél beter te voelen? Wat geeft me wél energie en doe meer van dat wat je blij maakt zodat je zelf je energieniveau omhoog krikt! (wet van aantrekking: als je eigen energie omhoog gaat zul je dat uitstralen en ook meer leuke dingen aantrekken)

 • Creeer je eigen zonneschijn waar je blij van wordt.
 • Focus op de zaken die je zelf kunt beinvloeden.
 • Beetje loslaten en aanvaarden wat je niet kunt veranderen.

Klara’s antwoord: 

Aanvaarden want je kunt er niets aan veranderen. Wel liefde en aandacht geven in het NU moment, je kunt er NU voor hen zijn. Geniet van de momenten die jullie NU samen hebben.

Klara’s antwoord: 

Het vicieuze cirkeltje van negatieve gedachten kun je stoppen door je perceptie, je standpunt 180 graden te draaien: van het probleem weg naar een beeld wat je wél wilt! Daarvoor kun je de wet van polariteit gebruiken: alles heeft een tegengestelde, elk probleem heeft een oplossing. Dus focus op wat je wél wilt, van min naar plus omdenken. Doelen zijn hiervoor heel belangrijk: wat wil ik wél?

Uit de emotie stappen om vicieuze cirkel te doorbreken (wandelen, glas water drinken, ademen om zuurstof te krijgen en rustig te worden ) en dan focus verleggen. Praat tegen jezelf alsof je je eigen beste vriend bent, gebruik positieve en ondersteunende woorden naar jezelf!

Klara’s antwoord: 

Ja! Gedachten zijn krachten! Met je gedachten bepaal je je gevoelens en je gedrag, dus ook je slaapgedrag. Een gerichte oefening die je ’s avonds kunt doen, is een dankbaarheidsoefening. In je slaap worden je laatste gedachten geprocest en beinvloeden dus ook de kwaliteit van je slaap.

Schrijf 1 of 2 dingen op waar je dankbaar voor bent, die positieve gedachten en gevoelens zullen je slaap positef bevorderen én maken dat je met een lichter, content gevoel wakker wordt.

Wat je nog kunt doen, is een positieve intentie uitspreken wat je de volgende ochtend gaat doen of waar je naar uitkijkt om de volgende dag te gaan doen.

Klara’s antwoord: 

Stapje voor stapje. Trauma is negatieve ervaring die zich in je onderbewuste heeft vastgezet.

Teruggaan naar oude beeld/ervaring. Wortel van het trauma, het onkruid ontwortelen en zo kun je het loslaten. Dan komt er plaats voor nieuwe beelden, nieuwe ideeen en kun je gaan zaaien. Dat zijn ook de stappen we in een coaching traject doen:

 1. Wat wil ik loslaten?
 2. Wat zijn mijn doelen? Wat wil ik écht?
 3. Angsten en trauma’s loslaten
 4. Stapjes zetten richting doelen

Klara’s antwoord: 

Belangrijk om in je eigen energie te blijven.

Wat wil ik? Want ik ben 100% verantwoordelijk voor mijn gedachten, gevoelens en resultaten! Ik heb altijd de keuze om iemand anders te volgen of mee te gaan in iemand anders zijn keuzes (en als het als dominant ervaren wordt, waarschijnlijk niet in lijn met jouw keuzes)

Durf jezelf op de eerste plaats te zetten en durf nee te zeggen als het niet bij jou past.

Nee zeggen tegen een andere is JA zeggen tegen jezelf!

Klara’s antwoord: 

Herkenbaar! Angst is een reactie van ons brein, een proces dat in gang gezet wordt als reactie op een gevaarlijk, bedreigende  situatie. Ons brein, onze hersenen zijn geprogrammeerd is om zo snel mogelijk te reageren op bedreiging, op gevaar. De automatische reactie van ons brein op gevaar is vechten-wegwezen of blokkeren! Er ontstaat een waterval van automatische processen: “oei”-gedachtenstroom of “wat-als” gedachtenstroom, die meestal tot negatieve, doemscenario’s leiden.

Als je dit herkent bij jezelf kun je het tij keren door te focussen op je doelen, het beeld wat je wél wilt creeren!

Dus ipv van negatief te gaan “voor-denken” ga je positief “voor-denken”: visualiseren wat jij wilt dat er gebeurt, in lijn met jouw doelen en verlangens.

Je toekomst mentaal anticiperen en verbeelden verder vorm geven met je fantasie, het voor je zien. Ook al heb je het nog niet en ben je er nog niet, maar zo vergroot je het beeld door erop te focussen. Zo creeer jij je eigen toekomst op een positieve manier!

Klara’s antwoord: 

Zet jezelf op de eerste plaats. Zelfliefde is de kern van een liefdevol leven.

Luister naar je emoties want ze zijn je beste navigatie.  

 • Voel: als je je minder goed voelt
 • Stop: met wat je bezig bent
 • Pauzeer: laat je emoties stromen – ga rustig zitten of loop blokje om – drink glas water – haal diep adem zodat je weer kunt nadenken
 • Analyseer: zeg tegen jezelf hoe je je voelt, benoem de emotie
 • VRAAG JE ZELF bvb: “WAT WAS IK NU JUIST AAN HET DENKEN?”
 • Vervang: herformuleer je eigen gedachten
 • Omdenken naar een positieve en ondersteunende gedachte – FOCUS op wat JIJ écht wilt
 • Ga niet negatief nadenken maar positief nadenken: wat leer ik eruit en wat wil ik nu écht in de toekomst

 

Word je je eigen BEST FRIEND: spreek lief en positief tegen jezelf! Zo verstevig je je eigen geloofskracht en wordt je krachtiger! Gedraag je zoals de persoon die in jou zit maar er soms moeilijk uit raakt. Focus op de persoon die jij bent én wilt zijn.

Met behulp van affirmaties groeit je zelfvertrouwen. Je zelfbeeld verandert en je voelt je beter.

Affirmaties zijn tools om jezelf te bemoedigen en te bekrachtigen. Het zijn bevestigingen over jezelf:  je vertelt jezelf telkens opnieuw wie je wil zijn, wat je wil bereiken en hoe je dat gaat doen.

Herhaal het vaak genoeg. Na een tijd overtuig je zo je eigen onderbewustzijn van je kracht en je waarde. Dan begin je er ook naar te handelen. Je zelfvertrouwen groeit en je komt in een krachtige mindset en doorbeekt de vicieuze cirkel.

Weet je, ook als je het in begin misshien nog niet gelooft… je weet wat je wilt en op basis daarvan bouw je je affirmaties.

Klara’s antwoord: 

Dit komt vanuit je negatieve stem in je onderbewuste die jou vergelijkt met anderen en jou afbreekt. Zo laat je je leiden door het oordeel van anderen. Over wie zegt dit iets?

Wat een ander over je zegt, zegt meer over die persoon dan over jezelf!

Laat je leiden door je eigen verlangens en doelen. Dit zal het je versterken en je korter bij jezelf houden, als jij je doelen bepaald hebt en die voor ogen houdt. Als je vanuit jouw normen waarden durft leven. Jij bent goed zoals je bent! Zeg dat tegen jezelf. Affirmaties kunnen je helpen (zie vorig antwoord)

Klara’s antwoord: 

Vraag je eens af wat jij zelf denkt en voelt op dat moment? Emotioneel sterk en eerder zwakker?

Laat je je leiden door het oordeel van die andere of sta je in je kracht?

Durf denken vanuit gelijkwaardigheid! Ik ben het waard!

(En ook, wat zegt dat over de andere?)

Klara’s antwoord: 

Dat is terug de stem vanuit je onderbewuste, die negatieve stem die jou op je plaats wilt houden en géén verandering wilt! Die komt vanuit jouw programmering. Heel normale reactie dus als je oude gewoontes wilt veranderen en beslist om iets nieuws te doen; Blijven focussen op wat je wél wilt! Want wat je aandacht geeft, wordt groter.

Klara’s antwoord: 

En dan lukt het misschien net niet omdat je er net zo hard op concentreert? Je wilt die controle pers sé houden! Je bent aan het focussen op WAT je moet doen en vergeet daardoor misschien HOE je het kan doen…Laat mildheid toe, blijf lief voor jezelf, maak even tijd om te luisteren wat je voelt, om misschien even af te schakelen en wat afstand te nemen én focus inderdaad op iets positiefs. Dat werkt verzachtend. Ook dankbaarheid uiten werkt heel krachtig op zo’ n moment.

Klara’s antwoord: 

Wat leer je daar uit voor jezelf? meer nee leren zeggen denk ik – en zo JA zeggen tegen jezelf! Blijf in verbinding met jezelf!

Klara’s antwoord: 

Dit heeft met je FOCUS te maken: je hebt de keuze om te focussen op iets wat je niet rechtstreeks kunt beïnvloeden (overlijdens) of op de bijdrage die je wél kunt leveren. En door die shift in je focus zul je een heel ander gevoel ervaren. Dankbaarheidsoefening helpt ook om de negatieve berichten te neutraliseren en in je energie te blijven.

Klara’s antwoord: 

Iedereen is 100% verantwoordelijk voor zijn eigen gedachten, gevoelens en gedrag dus je kunt niemand veranderen. Je hebt altijd de keuze om met iemand meer of minder om te gaan. Als je ze niet kunt ontwijken, probeer dan met positieve zaadjes te inspireren, ze de andere mogelijkheid/focus te laten zien. Of reageer niet, voed de negatieve verhalen niet want wat je aandacht geeft wordt groter). Of geef een draai aan het verhaal en leid af. Of antwoord met een smile, humor werkt helend en verzachtend.

Klara’s antwoord: 

Opnieuw focus! Bepaal je doelen, wat wil je écht? door te focussen op de zaken die je wél wilt en die aandacht te geven, gaat het verlangen om iets te veranderen en stappen te zetten groter worden. Zo ga je minder richten op wat je niet meer wil en makkelijker kunnen loslaten. Visualisatie is een krachtige tool om je perceptie, je blik te richten op wat je wél wilt en het zo ook te creeeren, in de actiemodus te schieten!

Klara’s antwoord: 

Dat waren random voorbeelden. Best bouw je je eigen affirmaties die in lijn liggen met jouw verlangens en die je helpen om jouw doelen te bereiken. Leestip: Mijn gouden toekomst van Louise Hay

Klara’s antwoord: 

Blijf bij je zelf, neem je eigen verantwoordelijkheid en luister naar je emoties. Emoties zijn je beste navigatie. 

 • Voel: als je je minder goed voelt
 • Stop: met wat je bezig bent
 • Pauzeer: laat je emoties stromen – ga rustig zitten of loop blokje om – drink glas water – haal diep adem zodat je weer kunt nadenken
 • Analyseer: zeg tegen jezelf hoe je je voelt, benoem de emotie
 • VRAAG JE ZELF bvb: “WAT WAS IK NU JUIST AAN HET DENKEN?”
 • Vervang: herformuleer je eigen gedachten
 • Omdenken naar een positieve en ondersteunende gedachte – FOCUS op wat JIJ écht wilt
 • Ga niet negatief nadenken maar positief nadenken: wat leer ik eruit en wat wil ik nu écht in de toekomst

Klara’s antwoord: 

Schrijven. Documenteren. In een mooi notitieboekje. 

Klara’s antwoord: 

Anders over je lichaam denken kan een verandering in beweging kunnen zetten. Creëer een nieuw, positief beeld van je lichaam. Focus op wat je wél nog kan. Wat je aandacht geeft, wordt groter!

Klara’s antwoord: 

Stel jezelf de vraag hoe je de ruimte die ontstaat anders kunt invullen met wat jou ook energie geeft? Zie het als een kans om nieuwe zaken te proberen!

Klara’s antwoord: 

Je mindset is je manier van denken, hoe jij naar de wereld, omstandigheden en jezelf kijkt. Jouw gedachten!

Klara’s antwoord: 

Logboek bijhouden en bewust tijd maken in jouw weekplanning voor reflectie, om stil te staan en zo je onbewuste, bewust te maken. Inzichten toepassen! Dus heel belangrijk om de inzichten toe te passen en te oefenen. Door actie leer je het meeste, krijg je feedback en groeit je vertrouwen!

Klara’s antwoord: 

Ja! In het najaar: 4X4 Turbo Training en My Feel Good Day Zie website: https://www.klaravandenbosch.com

Klara’s antwoord: 

Om je oude gewoonte/paradigma los te laten, is het belangrijk om het nieuwe beeld voor jezelf te vormen: Welk beeld/nieuwe gewoonte wil je in de plaats krijgen- positieve beeld creeeren van wat je wél wilt! Zodat je daar op kunt focussen!

Klara’s antwoord: 

Een groeitraject heeft tijd nodig – wet van incubatie – wat je vandaag zaait, daar pluk je de vruchten van in een ander seizoen. Mindtrainig is een marathon en geen sprint.

Klara’s antwoord: 

1/ Bewust worden van je belemmerende, beperkende gedachten

2/ negatieve gedachtenstroom stoppen

3/ negatieve gedachte vervangen door iets positiefs, een fijne, constructieve gedachte die je helpt in de richting van wat je wél wilt of iets doen dat je energie geeft. En als dit lukt, vooral ook jezelf een schouderklopke geven, je succesjes vierenJ

Mindtrainig is een marathon en geen sprint.

Klara’s antwoord: 

Verschil tussen een droom/wens en een doel is de datum dus ja, het is zinvol om een termijn/datum aan je dromen/gewenste toekomstbeeld te koppelen zodat je acties en stappen een concrete richting krijgen. Helpt je vooruit en ondersteunt je daadkracht.

Klara’s antwoord: 

Ga uitgerust naar bed – zorg voor een afschakel ritueel: schermen uit, tot rust komen via yoga, mindfulness of meditatie.

Dankbaarheidsoefening is ook erg waardevol! In je slaap worden je laatste gedachten geprocest en beinvloeden dus ook de kwaliteit van je slaap.Schrijf 1 of 2 dingen op waar je dankbaar voor bent, die positieve gedachten en gevoelens zullen je slaap positef bevorderen én maken dat je met een lichter, content gevoel wakker wordt.

Klara’s antwoord: 

Mijn 1 op 1 coachings vinden plaats in mijn praktijk in Maasmechelen (Belgie)

Klara’s antwoord: 

‘ANGST’ staat ook voor ‘Automatische Negatieve Gedachten Systematisch Toelaten’ – Het zijn beperkende overtuigingen die automatisch vanuit je onderbewuste komen.

Klara’s antwoord: 

Liefst in één keer te betalen of we vinden een oplossing om in verschillende betalingstermijnen te betalen.

Klara’s antwoord: 

De opnames van de wekelijkse webinar startten op 16 april en zijn te herbekijken via deze LINK.

Klara’s antwoord: 

Positieve mindset is een gewoonte net zoals negatief denken een gewoonte is. (gestuurd vanuit je onderbewuste- de automatische piloot). Om een nieuwe gewoonte in te voeren in je leven, is het nodig om te analyseren waar je negatieve gedachten vandaan komen – zie ook webinar 7 en 21 mei (onderbewuste en Luister naar je emoties)

Klara’s antwoord: 

Het begint bij een keuze! Laat toe dat je wilt veranderen en kies voor verandering.

Luisteren naar je emoties:

 • Voel: als je je minder goed voelt
 • Stop: met wat je bezig bent
 • Pauzeer: laat je emoties stromen – ga rustig zitten of loop blokje om – drink glas water – haal diep adem zodat je weer kunt nadenken
 • Analyseer: zeg tegen jezelf hoe je je voelt, benoem de emotie
 • VRAAG JE ZELF bvb: “WAT WAS IK NU JUIST AAN HET DENKEN?”
 • Vervang: herformuleer je eigen gedachten
 • Omdenken naar een positieve en ondersteunende gedachte – FOCUS op wat JIJ écht wilt
 • Ga niet negatief nadenken maar positief nadenken: wat leer ik eruit en wat wil ik nu écht in de toekomst

Om moed te tanken helpen ook dankbaarheidsoefeningen om van negatief naar neutraal te klimmen

Klara’s antwoord: 

Fake it till you make it. In het begin voel je nog ongeloof/weerstand – dat is die stem vanuit onderbewuste die nog niet gelooft wat je zegt tegen je brein, want dat is nieuw. Door herhaling, herhaling, herhaling ga je wél emotioneel verbondenheid opwekken met je gedachte!

Laat een reactie achter

Goesting in inspiratie?

iedere eerste zondag van de maand een inspiratiebrief

met frisse tips en inzichten

 zorgvuldig door Klara samengesteld

 voor een boost van je mindset!

You have Successfully Subscribed!

Scroll naar boven