8 tips voor jouw body & mind met impact op jouw leven & werk

8 tips voor jouw body & mind met impact op jouw leven & werk

Waar word jij gelukkig van in jouw leven en werk?

De dagen worden korter, het weer grijzer en nu de onzekere coronaperiode nog verder duurt is het soms een beetje zoeken naar dat geluk. Maar dat het een zoektocht is, betekent natuurlijk niet dat het er niet is.

Heb jij last van een winterdip? Van negatieve vibes uit het nieuws? Begrijpelijk. We gaan met z’n allen door een moeilijke en heftige periode. Net daarom is het belangrijk om in jouw kracht te blijven, in balans in jouw leven én werk. Zodat deze omstandigheden geen grip op jou krijgen.

Elke verandering begint bij jezelf.
Wil jij dat jouw team sterker samenwerkt, geef dan zelf het voorbeeld. Wil jij iets veranderen bij jouw partner of kind? Kijk eerst even naar jezelf en reflecteer. Wat kan jij misschien anders doen om dat gewenst gedrag te zien?

Positieve vibes straal je uit, het is een inside job en merk je in jouw omgeving. Zowel thuis als op jouw werk.

 

8 tips met impact op jouw leven én werk

Hoppa, volg deze 8 tips voor jouw body & mind, straal positiviteit uit en omstandigheden krijgen zo minder grip op jou.

1. Slaap niet teveel.

Je biologische klok raakt in de war van het tekort aan zonlicht, waardoor je erg moe kunt worden. Toch is het belangrijk om niet toe te geven aan de behoefte om extra te slapen. Daardoor raakt je biologische klok alleen maar meer van slag. Ga daarom gewoon op dezelfde tijden naar je werk als in de zomer (als je dat al zelf kunt bepalen). Hou een vast slaapritme aan.

2. Ga naar buiten.

Best tussen 11 en 15 uur: elke  extra UV-straal is mooi meegenomen. Ook al schijnt de zon nauwelijks en is het koud. Ga in je lunchpauze daarom zoveel mogelijk naar buiten en haal ook tussendoor een frisse neus.

En laten jouw portemonnee en vakantiedagen het toe? Boek dan een vakantie naar de zon, ook al is het ‘slechts’ een lang weekend.

8 tips voor jouw body & mind met impact op jouw leven & werk

3. Extra vitamine D

Vitamine D haal je uit zonlicht, maar in de winter hebben we te weinig zonuren in België en Nederland.  Je kan dit tekort eenvoudig aanvullen met een supplement.

Vitamine D helpt tegen depressie én geeft je immuniteit een boost! Aangezien de winterdip een lichte vorm van depressie is, helpt wat extra vitamine D ook om de winterblues te voorkomen.

4. Eet gezond

Juist als een winterdip op de loer ligt, heeft je lichaam extra vitamines en mineralen nodig. Geef niet toe aan de behoefte aan fastfood, koolhydraatrijk eten en suiker. Die zorgen voor grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat een nadelig effect heeft op jouw hersenen. Dat kan het sombere gevoel versterken. Ga voor gezond, ga voor natuurlijk, of je nu thuis eet of op kantoor!

8 tips voor jouw body & mind met impact op jouw leven & werk

5. Neem omega-3-vetzuren

Een constante aanvoer van essentiële omega-3-vetzuren ondersteunt de hersenfunctie en maakt minder somber. De hersenen bestaan voor 60% uit vet. Eet regelmatig vette vis of postelein, dat bevat meer omega-3-vetzuren dan welke eetbare plant ook. Je kunt je omega-3 tekort ook goed aanvullen met een (vegan) supplement. Én ook hiermee versterk je je immuniteit.

6. Vrolijk jezelf op

Doorbreek de neiging om je meer en meer terug te trekken door leuke sociale activiteiten in te plannen. Dit kan ook buiten zo pik je nog wat UV-stralen op bij een beetje zon.

7. Sport extra

Beweeg! Zo maak je endorfines vrij (dat zijn gelukshormonen) en voel je je beter. Ook al heb je daar in de winter dus vaak he-le-maal geen zin in. Toch doen! Als je de lunchpauze gebruikt om buiten een flinke wandeling te maken of hard te lopen, sla je twee vliegen in één klap. Een gezonde geest in een gezond lichaam.

8 tips voor jouw body & mind met impact op jouw leven & werk

8. Relax

Wees extra alert op (emotionele) stress. Tijdens de donkere maanden kun je stress waarschijnlijk minder goed te lijf gaan. Schrijf het van je af in een dagboek, mediteer of doe yoga.

Heb jij hulp nodig om jouw positieve vibes weer te laten stralen?
En weer krachtig in balans te staan in jouw leven én werk?


Ik maak graag kennis met jou en help jou om deze balans te creëren.

Ik help je graag en bied jou een gratis inspiratiesessie aan.