fbpx

Klara Vandenbosch

Klara Vandenbosch Coaching in Flash Magazine

Flash Magazine | Klara Vandenbosch

Flash Magazine:
Positiever leren denken?

Ga naar een mindsetcoach!

Gelukkig en gezond door het leven gaan? Het is – ondanks wat we op sociale media zien – niet altijd even gemakkelijk. We houden vaak tientallen bordjes in de lucht. Zit ’t even niet mee? Een mindsetcoach zorgt voor heel wat positieve energie. Hoog tijd voor een gesprek met Klara Vandenbosch. Niet in de redderstoel waar ze als studente uren heeft doorgebracht, wel in haar mooie praktijk in Maasmechelen.

Kun je wat tips geven voor een positieve mindset voor onze lezers van Flash Magazine? 

Klara Vandenbosch: “Iedere mens heeft de neiging om in negatieve cirkels te blijven hangen. Dat leidt tot uitspraken zoals ‘ik kan het niet’, ‘ik heb geen tijd’, … Op die momenten is het belangrijk om even stil te staan in de rush en je af te vragen wat je doel is. Wat je écht wilt. Je moet je er eerst van bewust worden dat het anders kan vooraleer je echt iets kan veranderen. Je emoties zijn een goede barometer. Leer er daarom naar te luisteren. Vervolgens buig je ze om naar positieve gedachten. Weet ook dat je uitstraalt wat je denkt. Sta ‘s ochtends op met een bewust positieve intentie. Visualiseer dat je je doel haalt. Zo zet je een belangrijke eerste stap.”

 

Hoe werk jij als mindsetcoach?

Klara Vandenbosch: “Ik begeleid en inspireer op verschillende manieren. Individueel en in groep. Face-to-face en online. In groep schrikt soms wat af, maar de dynamiek is heerlijk. Bovendien geeft het vaak extra motivatie. Deelnemers hebben het gevoel er niet alleen voor te staan. In bedrijven geef ik workshops om beter samen te werken en verbindend te leren communiceren.

Als mindsetcoach probeer ik mensen vooral te inspireren, activeren en in beweging te zetten. Zodat ze zelf de regie van hun leven in handen durven nemen”, zegt Klara Vandenbosch. “Het verschil met een psycholoog? Die graaft voornamelijk in het verleden en zoekt waar je negatieve ervaringen vandaan komen. Ik focus op de toekomst en begeleid je in een persoonlijk groeitraject. Het ultieme doel is daadkracht geven zodat je zelf groeistappen zet! Hoe ik dat doe? Voornamelijk door moedige vragen te stellen. Zelfreflectie laat toe om je kijk te verbreden en meer mogelijkheden te zien.”

 

Zo’n traject geeft wellicht een instant boost, maar hoe hou je die positieve mindset vast?

Klara Vandenbosch: “Tijdens een coachingtraject krijg je erg veel tips, inzichten en handvaten. Je leert anders reageren in specifieke situaties. Als je x maanden later voor een bepaalde uitdaging staat en het probleem herkent, is dat een goede eerste stap. Let wel, je mindset veranderen is geen spurt maar een marathon.” 

 

Een gezonde geest zit in een gezond lichaam. Heb je nog extra tips op het vlak van sporten, voeding, slapen, … voor onze Flash Magazine lezers?

Klara Vandenbosch: “Je kunt elke dag aan je mindset werken, maar je fysieke energie blijft de basis. Als je moe bent, te veel gegeten hebt of in de wijn bent gevlogen, heeft dat sowieso een effect op je humeur en je mindset. Mijn advies? Las door de dag korte minibreaks in van 10 tot 15 minuten. Zo tank je energie. Beweeg ook elke dag minimaal een half uur. Je brein heeft nu eenmaal zuurstof nodig. Eet daarnaast gezond en gevarieerd. En hydrateer voldoende: drink minstens 1,5 liter water per dag. Tot slot raad ik ook altijd aan om voldoende te slapen en uitgerust naar bed te gaan. Daarmee bedoel ik dat je minstens een half uur voor het slapen alle schermen uitschakelt. Doe wat yoga-oefeningen, lees even, of schrijf in een dankbaarheidsdagboekje!”

Klara Vandenbosch bij Flashmagazine

Tekst: Zinnig, Fotografie: Sebastiaan van Duppen, Make-up: Vicky Kaluza van The Powder Agency. Met dank aan Flash Magazine.

Scroll naar boven
Scroll naar top